Retro mesefigurák nagyszülőknek és unokáknak is?

Plüssjáték

Sokan keresnek olyan mesefigurákat, amik nem csak a kisgyerekeknek, hanem a nagyszüleiknek is ismerősök. Egyik legnépszerűbb a Mazsola és Tádé plüss!

A Mazsola és Tádé a 60-as és 70-es évek egyik ikonikus magyar bábfilmje volt. A bájos és tanulságos mesék főszereplője egy zöld malac, aki Manócskával és Tádéval él együtt egy tökházban. A Mazsola és Tádé nem csak mesefilmben, hanem több mesekönyvben is szerepel, nagyszerű élmény elolvasni, felolvasni és eljátszani a mesét a Mazsola és Tádé plüssfigurákkal.

Kik a Mazsola és Tádé mesefilm szerzői?



Az eredeti Mazsola mesekönyvet Bálint Ágnes írta, aki a kor egyik legismertebb meseszerzője volt. A bábokat Bródy Vera készítette az MTV-ben. Kicsit szokatlan, hogy az első sorozat még fekete-fehér volt, csak évekkel később készültek el a színes változatok. Amikor bemutatták a Mazsola és Tádé történeteket, még nem is volt minden családban Tv-készülék, ezért több család együtt nézte az adást.

A mese főszereplőivel készült többféle játék, pl. Mazsola és Tádé plüssjáték is. Ha szeretnél ilyen plüssfigurákat otthonra akkor számtalan lehetőségből választhatsz, mert van belőle többféle változat is: Mazsola sapkában és sállal, Manócska és Tádé plüssök. Sokan szeretik eljátszani a mesét otthon is a mese olvasása közben, nekik készül a Mazsola kesztyűbáb kivitel is.

Miért sikeres most is a Mazsola és Tádé plüss?



A retro mesefilmben cuki szereplők, hangulatos zene, tanulságos történet jelenik meg, amivel mind a gyerekek, mind a szüleik könnyen tudnak azonosulni. A szülőknek gyerekkori emlék, amit szeretnének átadni a gyerekeiknek is.

A Mazsola és Tádé mesefilm folytatásaiban már igyekeztek pedagógia ötleteket is belevinni a történetben. Olyan helyzetek került elő, amely minden kisgyerekes családban előfordulhatnak, főleg a testvérek között. Ezekre igyekeztek megoldási javaslatot adni a szerzők.

A puha Mazsola és Tádé plüssjáték ideális ajándék nagyszülőknek és unokáknak egyaránt.

Megosztás