Műhelyben csak ipari csatlakozóval!

Ipari csatlakozó

Egy jó kis műhely aranyat ér. Azonban ez csak akkor igaz, ha átgondoltan, célszerűen hozzuk létre azt. Ehhez viszont átgondolt tervezés szükséges.
Fontos, a műhely mérete, hogy biztos minden eszközünk elférjen benne. Ha most alakítjuk ki az elektromos hálózatot, akkor figyeljünk a megfelelő számú világítótestre, hogy mindig jó fényviszonyok közt dolgozhassunk. Érdemes több világítási kört is betervezni! Az elektromos csatlakozáshoz ipari csatlakozó használata ajánlott. Ezek strapabíróbbak, tartósabbak, bírják a gyakori használatot. Érdemes kicsit túltervezni a csatlakozók mennyiségét, hogy később ne kelljen elosztókkal, illetve hosszabbítókkal bajlódni.
A műhely padlóját olyan anyaggal érdemes burkolni, ami megfele a céljainknak, koszálló, és könnyen tisztítható. Legtöbb helyen épp ezért a műgyanta padlót használják, mert nincs fuga, viszonylag ellenálló anyag, és könnyen javítható is.

És persze nem szabad megfeledkezni a célszerű munkapadokról, polcokról, tehát a berendezésről sem. Ezt is átgondoltan, praktikusan kell megoldani, hogy később mindennek meg legyen a helye a műhelyünkben!

Megosztás