Áramellátás és elosztás a falunapokon

Felvonulási szekrény

Látott már mindenki falunapot, vagy ehhez hasonló szabadtéri rendezvényt, azonban sokan bele se gondolnak abba, hogy egy ilyen esemény milyen komoly technikai, műszaki szervezéssel és előkészülettel jár. A megfelelő vízellátás, és mellékhelyiségek biztosítása mellett főleg az elektromos ellátásra kell gondolni, ugyanis az árusoknak, fellépőknek szüksége lesz áramra ahhoz, hogy megfelelően működhessen minden.
Az ilyen ideiglenesen használt helyszínek csak erre az egyedi alkalomra kerülnek átalakításra, így legtöbbször nincsen kiépítve több elektromos csatlakozási lehetőség.
Erre a technikai igényre lehet jó megoldás a kalocsa szekrény.
Ezek legtöbbször fröccsenő víz ellen is védett szekrénykék, amik könnyen hordozhatók, és az áramot becsatlakoztatva több csatlakozó aljzaton keresztül vételezhetünk belőle áramot. Van olyan kalocsa szekrény, amely csak 230V-os aljaztokkal van ellátva, de sokszor 3 fázisú csatlakozókat is szerelnek rájuk.
Ideális esetben minden csatlakozó aljzat külön kismegszakítón keresztül csatlakozik, és legtöbbször életvédelmi FI relével is fel vannak szerelve a szekrények a véletlen áramütés elkerülése érdekében.

Megosztás